Hur använder jag mitt skol Google-konto / min skolmail?

När du blir elev på Kävlinge Lärcentrum skapas automatiskt ett Google konto för dig. För att underlätta dina studier hos oss vill vi att du använder detta konto när du mailar, skriver dina arbeten och sparar dina arbeten.

Du ska använda dig av ditt skol-google konto när du beställer din digitalakursbok. Användarnamn och lösenord till ditt skol-google konto får du tillgång till genom att skicka ett mail läraradministratör Anna.Lundh@kavlinge.seNär du köpt och fått bekräftelse via mail återstår det endast att aktivera din licens.

Logga in med ditt nya konto - titta antingen på videon nedan eller läs instruktionerna. 

Använd helst “Google Crome” som webbläsare. Om du inte har Google Crome på din dator kan du ladda ner den gratis. Skriv "ladda ner Google Crome" i sökfältet för att göra detta.

För att logga in på ditt nya konto så går du till “google.se och klicka på “logga in”. Skriv in ditt användarnamn som är de två första bokstäverna i ditt förnamn och sedan de två första bokstäverna i ditt efternamn följt av den dagen i månaden då du är född och sedan “@edu-kavlinge”. Se exemplet här för “Anna Svensson född den 15 juni: ansv15@edu-kavlinge.se

Spara dina dokument på Google Drive
Börja med att klicka på ikonen för Google drive (se bild). Öppna Drive. Klicka på “Nytt” och välj mapp. Skapa en mapp för varje kurs du läser. När du ska skapa ett dokument så klickar du på den mapp det ska vara i och klicka på “Nytt” och sedan “Google Dokument”.

 


Skriv dina uppgifter med Google Dokument
Alla elever ska  använda Google dokument som ordbehandlare för att det blir enklare om alla använder samma. För att börja skriva en ny text så kan du antingen gå vägen via Google Drive (se ovan) eller gå direkt till Google dokument (https://docs.google.com/document/u/0/).

Skicka in uppgifter på Larweb
När du skickar in uppgifter på larweb så gör du så här:

Klicka på “Dela” (högra hörnet). Klicka på “Hämta länk som kan delas”. Klicka på

 

”Alla på Kävlinge kommun som har länken kan redigera”. Kopiera länk. Klart. OBS. Om du inte klickar i detta så kan inte läraren ge dig feedback!

Öppna sedan Larweb för att skicka in ditt arbete. Öppna uppgiften och klicka på “Lägg till uppgift” längst ner. Klistra in Google länken i rutan där det står “Online text”. Om inte detta finns som ett alternativ så ska du meddela läraren att lägga in detta inlämningsalternativ. Avsluta med “Spara ändringar”.

Senast modifierad: Thursday, 25 October 2018, 13:30