Hur fungerar Larweb?

Om du inte har skapat ett konto på larweb så börjar du med det. Gå till www.larweb.se och klicka på "Klicka här för att komma till kurserna". Titta sedan i vänstermarinalen och klicka på ”starta nu genom att skapa ett nytt konto”. Följ instruktionerna som kommer där. Hitta på ett lösenord och användarnamn som du har lätt för att komma ihåg! 

Gå sedan in på din mail och öppna mailet från Kävlinge Lärcentrum. Klicka på länken i mailet för att aktivera ditt konto.

  • Maila eller SMS:a din lärare för att få en kursnyckel av berörd lärare.
  • Klicka fram till rätt kurs och ange nyckeln.
  • Skriva gärna in en kort presentation om dig och lägg gärna in ett foto!

Om du vill ha mer hjälp med att skapa ett konto på larweb kan du också titta på denna video: https://youtu.be/NlZ-H6AS1Zg

Grunderna i Larweb

Klicka här för att se en instruktionsvideo om grunderna i Larweb eller läs instruktionerna nedan. 

När du har skapat ett konto på larweb (se första instruktionsvideon) så loggar du in genom att fylla i användarnamn och lösenord i vänster marginal. Välj sedan den kurs som du vill jobba med. De flesta kurser har fem teman eller ämnesområden. Om man läser på normalfart så ska man klara av en kurs på 18-20 veckor och alltså beräknas man vara färdig med ett tema på 4 veckor. 

Överst på kursen så finner du information om kursen och kontaktinformation till läraren. Läs denna information noggrant. 

Olika kurser innehåller olika typer av presentationer och instruktioner. Det kan vara Wordfiler, power point presentationer, inlämningsuppgifter osv. Symbolen som ser ut som en hand som håller ett papper står för ”inlämningsuppgift”. På en del inlämningsuppgifter så får du ett betyg från F-A och en del uppgifter ska du bara klara av och då kan det stå ”klar eller ej klar” eller F/E. När du lämnar in dina uppgifter så visar du för din lärare att du är aktiv och du får feedback på det du har gjort. 

Så här lämnar du in en uppgift på Larweb.
Klicka på den aktuella uppgiften symboliserat av en hand som håller ett papper. Läraren kan välja om hen vill att uppgiften ska kunna lämnas in som en ”Online text” eller ”Filinlämning”. Om båda alternativen finns så kan du som elev själv välja det som du föredrar. 

När du gör en ”Online text-inlämning så klistrar du bara in den text som du har skrivit i rutan och klickar sedan på ”Spara ändringar”. Om du skriver en längre text så är det bäst att först skriva texten i ett ordbehandlingsprogram så att du kan spara det eftersom du kan förlora din text om något skulle hända med uppkopplingen när du skriver i larweb och då går din text inte att få tillbaka. 

När du ska göra en filinlämning så klickar du på pilen och sedan på ”Välj fil”. Sedan väljer du en fil på din dator och dubbelklickar på denna. Därefter klickar du på ”Ladda upp den här filen” och sedan ”Spara ändringar”. Om du är Mac-användare och använder ”Pages” som ordbehandlare så är det viktigt att du exporterar ditt dokument till ”Word” för att annars kan det inte öppnas på lärarnas PC-datorer. 

Håll koll på feedback från lärare och dina resultat

För att se feedback på dina uppgifter och hålla koll på vilka uppgifter som du har gjort så klickar du på ”Betyg” långt ner i vänstermarginalen. 

Kontakt med lärare och kursdeltagare

Om du vill få kontakt med lärare eller andra kursdeltagare så går du till deltagare i vänstermarginalen och klickar på den person du vill ha kontakt med. Där kan du klicka på e-post adressen för att ta kontakt. 

Last modified: Thursday, 1 August 2019, 2:44 PM